Thursday, February 2, 2012

Nieuwe privacy regels van Google maken je nog doorzichtiger

Velen van jullie zullen al een waarschuwing hebben gekregen over de nieuwe privacyregels die per 1 maart ingaan.
Natuurlijk is het moeilijk er precies de vinger achter te krijgen wat er allemaal verandert, maar duidelijk is dat alle Google diensten die je gebruikt data van jou en over jou verzamelen en dat deze data vanaf 1 maart gecombineerd gaan worden.Voor meer details: http://sibi-cyberdiary.blogspot.com/2012/01/no-privacy-anymore-critical-look-at.html

Een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat Google je minder kan tracken, minder gegevens over je verzamelt, is ervoor te zorgen dat je iedere keer nadat je een Google service gebruikt uitlogt als gebruiker, zodra je klaar bent met deze dienst, zoals het schrijven van deze post.
De effectiefste manier is natuurlijk om deze diensten en dan met name gmail en google plus welke veel over jou en je individuele netwerk verraden, niet te gebruiken. In bovenstaand artikel staan nog meer suggesties.

Hoe je je geolocatie in Firefox uitzet:
Typ about:config in de URL balk en Enter. Bevestig dat je de configuratie pagina wil openen.Gebruik het filter en zoek

Pref name = geo.enabled
Dubbelklik zodat het false wordt en herstart Firefox.

Meer tips voor privacy: http://crunchbanglinux.org/forums/topic/8399/tips-for-privacy-and-security/

Overigens moet je niet denken dat je met dit soort oplossingen je zelf onzichtbaar kunt maken in je internet gedrag.
Een eye-opener is de site http://panopticlick.eff.org/ die je browser onderzoekt op uniekheid, je vingerafdruk als internetter, dus hoe makkelijk je opgaat in de massa, en daarmee je de mogelijkheid toont, die derden hebben om je internet gedrag te onderzoeken. Je beseft dan dat je zeer makkelijk terug te vinden bent en dat je alles wat je op internet doet in feite in alle openbaarheid doet.

No comments:

Post a Comment