Monday, June 25, 2012

Nieuwe fase in strijd tussen soft- en hardware giganten

De presentatie van het Surface tablet door Microsoft heeft op de Amerikaanse Tech websites tot opmerkelijke discussies en theorieën geleid.
Vaughan-Nicols  (en hij is niet de enige) is erg kritisch over  elk aspect van de Microsoft presentatie. Hij noemt Surface Vaporware, omdat een half jaar voordat het in de winkels moet liggen serieuze specificaties en prijzen ontbreken. De hardware partners die in het verleden met MS samenwerkten zijn laaiend. (lees ook dit) Zij dachten iets unieks te kunnen presenteren met hun tablet draaiend op Windows 8. Ook de producenten van mobiele telefoons worden getergd, omdat de update policy van Windows Phone zodanig is dat mobiele telefoons, die met dit besturingssysteem in de handel zijn al verouderd zijn en niet aantrekkelijk omdat een update naar windows Phone 8 niet mogelijk blijkt. Kortom het lijkt erop dat Microsoft alles doet om hardware makers van zich te vervreemden  en dat op alle fronten.
Voeg dit bij een analyse van de tekortkomingen  van Windows 8 met de titel "Waarom Windows 8 al dood is voordat het in de handel" ligt en je zou haast medelijden krijgen met MS. Een andere ZDnet medewerker noemt het een design desaster.
Jason Perlow verdiept het hele plaatje met zijn analyse van een tijd waarin de pc afgelost wordt door thin clients. Duidelijk is dat er met mobielere vormen van digitaal leven de pc steeds stoffiger zal worden, maar zijn geloof in de betekenis van de cloud voor consumenten  deel ik niet. Duidelijk is dat we ons in een overgangsfase bevinden.

Dat Apple het in dit plaatje zo goed doet, is voor de kritische consument geen goed nieuws. Zoals elders in deze blog wordt aangetoond is de knechting van de Apple gebruiker nog groter dan die van MS.

No comments:

Post a Comment