Saturday, January 1, 2011

nieuwe blog over Arch en Openbox

Ben het nieuwe jaar goed begonnen met een nieuw blog over Archlinux en de Openbox window manager: http://archopklompen.blogspot.com/

Weet iemand hoe je dat aanmeldt bij http://www.linuxweblogs.nl/ ?
Ik kon op de pagina geen link daarvoor vinden.


Waarom Arch op klompen?

Ik vind het wel een mooie titel:
het snelle, lichtgewicht, flexibele Arch tegenover de zware logge en degelijke houten schoenen. Een schijnbare tegenstelling, want ok Arch is bij de juiste parameters robuust en oerdegelijk schoeisel. Basic en zonder onnodige tierlantijnen.
Dat kun je op je klompen aanvoelen verwijst naar iets vanzelfsprekends, iets wat gewoon zo moet zijn en daarmee eigenlijk ook naar de " Hou het gewoon simpel", maak het niet onnodig ingewikkeld filosofie.En naar de degelijke bouw.
Nou breekt mijn klomp, als je het echt niet meer snapt, nou dan zoek je het toch gewoon op. En ook: geef Arch niet gelijk de schuld, als het mis gaat; niet gelijk vragen, maar denk nou eens goed na of je er niet zelf uit kunt komen.
Klompen als symbool voor de Nederlandse traagheid en het conformistische conservatisme. Orginaliteit en creativiteit zijn er genoeg, maar worden al gauw gewantrouwd. De spruitjes lucht van de Partij voor de Hufters, als je snapt wat ik bedoel. M.a.w. past Arch in Holland? Of hollen we met zijn allen weer achter de nieuwste hype aan, zoals daar zijn de iPXXX, enz. Op de Arch fora heerst de sfeer van een science lab; alles is alleen waar totdat het tegendeel bewezen wordt en dat vinden we dan allemaal machtig interessant.

No comments:

Post a Comment