Thursday, January 27, 2011

Google blokkeert alles wat met downloaden te maken kan hebben bij Autocomplete en Instant Search

Er waren al genoeg redenen over te stappen naar DuckDuckGo.
Nu Google ook in de Westerse wereld begint te censureren en duidelijk de internetvrijheid om te vinden wat je wilt zoeken aantast, is het van levensbelang dat iedereen die internet vrijheid belangrijk vindt, overstapt.
Alleen een duidelijk met de voeten stemmen zal Google tot andere gedachten brengen. Als ze er zelf in de portemonnee mee worden geraakt.
Dus internetters stem met je muishand en hier vind je de search addon voor Firefox van DuckDuckGo.

Sommigen zullen misschien zeggen, maar je kunt die autocomplete toch uitzetten; ja dat kan, maar zo werkt het meestal niet; het gaat om het principiële feit dat er een filter op de zoekresultaten wordt gelegd.
VERSPREID deze informatie en doe er wat mee s.v.p. Vanaf nu en de komende jaren gaat het erom de internet vrijheid met hand en tand te verdedigen, anders is het voorbij, neem dat maar van mij aan.

Hieronder een gedeeltelijke vertaling van het artikel waarop ik deze post baseer.
Lees vooral het hele artikel; op TorrentFreak, het artikel is gedateerd 26 jan 2011; je vind er nog veel meer details als in dit kleine stukje:

Het heeft even geduurd, maar Google heeft dan toch toegegeven aan de druk van de entertainment industrie met inbegrip van de MPAA en de RIAA. De zoekmachine censureert nu actief op zoektermen waaronder BitTorrent, torrent, utorrent, RapidShare en Megaupload bij zijn instant en autocomplete diensten. De reacties van de getroffen bedrijven en diensten zijn niet mild; BitTorrent Inc, RapidShare en Vodo spreken zich allemaal uit tegen deze daad van commerciële censuur.

Google censuur
De eindeloze en zinloze zoektocht naar een middel van de entertainment industrie om piraterij op het Internet uit te roeien heeft weer eens geresulteerd in een nieuwe vorm van commerciële censuur. Een paar weken geleden kondigde Google al aan dat het zou gaan filteren "piraterij" termen uit de 'AutoAanvullen' en 'Instant' diensten en vandaag zijn ze stilletjes begonnen met deze twijfelachtige praktijk.
Lees verder het hele artikel


"A search engine’s results should reflect the users’ interests and not Google’s or anybody else’s,”

No comments:

Post a Comment