Monday, June 6, 2011

Rutte belooft , nee, beloofde het PGB te sparen


Vergeef me dat ik van het thema afwijk.

Op 2:30 reageert Rutte verontwaardigt op deze reportage van Netwerk van verleden jaar mei waarin een bijstandsmoeder met een Persoons Gebonden Budget haar nood klaagt.
Hij zegt: 'Dit is tendentieuze journalistiek. Het PGB afschaffen? Ondenkbaar! Dat is beschaving waar wij sociaal liberalen voor staan!'
Als ouder van een ernstig lichamelijk gehandicapt kind dat alleen dankzij een PGB naar school kan gaan, wil ik hierbij de huichelachtigheid of liever de oplichterij aanklagen die door de VVD in de persoon van Rutte bedreven wordt. Crimineel als je weet hoeveel uiterst kwetsbare mensen, - niet alleen lichamelijk gehandicapten, maar ook mensen die het geestelijk moeilijk hebben en in de GGZ zitten- vrezen dat ze hun bestaan niet meer rond krijgen. 90% van de PGB's wordt afgeschaft.
Zorg die in dure instellingen zat werd via het PGB efficiƫnter besteed als die zorg rechtstreeks door de zorggebruiker werd georganiseerd, was ooit het idee achter het PGB (mede geinitieerd dor de VVD); nu blijkt het alleen maar een tussenstop te zijn in het radicaal terugbrengen, weg rationaliseren van zorg. Daar kun je toch veel beter een mooie boot van kopen.

3 comments:

  1. De man liegt en bedriegt! Hij zou eens een tijd gehandicapt moeten zijn en afhankelijk van zijn eigen regels...dit is het meeste a-sociale kabinet ever!

    ReplyDelete
  2. Kunnen we hem niet aanklagen? Rutte?

    ReplyDelete
  3. U weet vast ook wel heel goed dat er met dat PGB zo ongelofelijk gefraudeerd wordt. Hele families profiteren er van en het wordt gekker en gekker. Verdiept u zich daar eens in en je schrikt je rot. Er zijn mensen met zgn. onhandelbare kinderen die een compleet maandsalaris binnen halen. Het kan toch niet dat de ene helft van het volk moet werken voor de pretparkbezoeken, logeerhuizen en een riant inkomen dat in eigen zak terecht komt van de ander. Kom op zeg!

    ReplyDelete