Sunday, July 5, 2009

Aleutia H1 Hotel PC -Stille, enegiezuinige en redelijk snelle media pc met Ubunu 9.04
:"Een pc, die is ontworpen voor in je woonkamer.

Elke pc in een kamer in een 5 sterren hotel zou klein, stil en concurrerend geprijsd moeten zijn en idealiter kunnen omgaan met alle nieuwe HD-content. Je kan dat niet met small cllients. Small Form Factor PC's maken te veel lawaai.


Een Nvidia Ion PC met HD video playback en digital audio out

De onboard-Ion Nvidia chipset betekent dat voor de eerste keer, een kleine pc als de H1 gesmeerd 1080p content kan afspelen , of streaming via de Gigabit LAN-poort of van de interne SSD.
Geen bewegende delen, Volledig Stil (0 dBA)

Geen harde schijf, geen ventilator die verstopt raakt met stof en alsmaar lawaaiiger wodt. Minder dingen kunnen mis gaan.
HDMI, DVI, VGA en optische SP / DIF Audio Output 7.1 surround sound ondersteunen en zowel een HDMI-en DVI-poort voor flexibiliteit. En er is een eSATA-poort voor aansluiting van een snelle externe drive.

Er is een Deluxe Edition met Built-in 802.11n Wi-Fi en Dual Core CPU (maar met fan).

Voor klanten die betere prestaties en draadloze connectiviteit willen, de luxe uitgave biedt lange afstand 802.11n Wi-Fi en twee aparte 1.6GHz Intel Atom-processors. Omdat elke processor hyperthreaded is , ziet Ubuntu dit als vier kernen!

Draait op Ubuntu Linux, Windows Embedded Standard 2009, Vista en Windows 7.

Als u de H1 als een thin-client voor het streamen van media wilt gebruiken, zul je waarschijnlijk willen kiezen voor Linux of WEST 2009 ($ 90, voorheen XPe). Maar voor degenen die dit als een HTPC willen, we hebben het getest met Windows 7 Release Candidate, evenals Vista en XP.

The Perfect Boxee of XBMC Box

Omdat de H1 klein en stil is, en wordt geleverd met de juiste connecties voor HDTV en Ubuntu vooraf geïnstalleerd, is het een perfecte pc voor Boxee software, en veel minder duur dan een Mac Mini.

Optioneel 2.5 "High Speed 32GB SSD, harde schijf tot 500 GB

Er zit 8GB interne solid state opslag standaard in - geschikt voor gebruik als een Ubuntu desktop. Dit kan worden opgewaardeerd tot een veel snellere Patriot 32GB SSD (of zelfs sneller Patriot Torqx 128GB Drive) of, als u liever voor het gebruik van een bewegend deel kiest, een 320GB of 500GB harde schijf.

Ultralaag vermogenssystemen = Lagere TCO

Of u de Nvidia Ion H1 gebruikt als een HD set-top box, Boxee Box, of media-streaming-client, of gewoon een klein HTPC, we verwachten dat u hem de hele tijd aan laat staan. En met het stroomverbruik van slechts 25W (een kwart van de 100W gebruikt door eenvoudige kleine form factor pc's) zullen de totale gebruikskosten zal veel lager zijn.

De Nvidia-Ion gebaseerd H1 PC heeft geen ventilator en heeft geen bewegende delen. Het past in je hand en meet slechts 19,2 x 21,0 x 6,2 cm (breedte x diepte x hoogte). Zijn kleine formaat maakt het ideaal voor gebruik in slaapkamers en woonkamers."


specificaties: http://www.aleutia.com/products/h1-hotel-pc

Commentaar: Tot zover het reclame praatje.
Dit is dus de Point of View Nvidia Ion Mainboard POV/ION330. Hier een recensie op tweakers.net Daar rezen twijfels of de digitale audio out wel surround geluid geeft (voor mij niet zo van belang). Ze claimen boven van wel.

De basis editie kost 199 pond + 4GB DDR2 RAM voor 25 pond. SSD High Speed 32 gig i.p.v. 8 gig kost 90 pond extra. De De Luxe editie kost 299 pond + wat je als extra opties kiest. Prijzen exclusief BTW. De basiseditie met 32 gig SSD en 4 gig DDR (zoals ik dit zou willen) kost inclusief 10 pond shipping 372 Engelse Ponden oftewel rond de 430 Euro.

Dit is eigenlijk wel wat ik zoek; maar het eind van het jaar komt die ION 2 en ... en...zo stel ik al anderhalf jaar een aanschaf van een stille pc voor het lichte werk en wat filmpjes kijken en flacjes afspelen via digital out alsmaar uit. Lekker goedkoop!!
Maar goed, toch maar even wat reviews en gebruikerservaringen afwachten..

No comments:

Post a Comment